Het is ons doel om een impuls te geven aan het collectieve leren rondom wijkgericht werken. Onder andere door praktijkkennis te verrijken en toegankelijk te maken.
We krijgen hierbij ondersteuning vanuit het NJi, Movisie en het Programma Integraal Werken in de Wijk en werken samen met het Ondersteuningsteam zorg voor jeugd.
Wijkteams maken onderdeel uit van het dorp of de wijk waar zij werken, daar richten zij zich op de versterking van de onderlinge verbondenheid. Samenwerking is daarbij essentieel. Met inwoners, formele netwerken, informele netwerken en partners op het gebied van welzijn, zorg, werk en inkomen, schuldhulp, onderwijs en veiligheid. Een andere ontwikkeling is het gebruiken van data. Zo worden cijfers en kennis over leeftijdsopbouw, gezondheid, welbevinden, sociaal economische achtergronden, zorgvragen en veiligheidsissues gebruikt om goed aan te sluiten.
Hoe werk je samen met al deze partners? Hoe maak je werkelijk verschil? Samen met en voor inwoners? Waar loop je tegen aan? Hoe geven anderen dat vorm? Wat kan ik daarvan leren? Zijn er knelpunten die we landelijk willen agenderen?
In de periode 2019-2021 verzamelen we goed praktijken van samenwerking destilleren we rode draden en dilemma’s, organiseren we leertafels en stellen we opgedane kennis breed beschikbaar.