Kwadraad

Wat wij doen
Mensen ondersteunen bij problemen waar zij in het leven tegenaan lopen is de kern van ons werk. Wij helpen hen bij het vinden van duurzame oplossingen waar zij met eigen inzet, talent en netwerk aan werken. Dat doen we met effectieve interventies: individueel, in groepsverband en op digitale wijze. De expertise richt zich op problematieken rond relaties, werk, financiën, opvoeden, geweld, wonen, participatie en veelal een mix daarvan. Kwadraad werkt daar waar mensen zijn: in wijken, scholen, gezondheidscentra, buurtcentra, thuis, face­ to ­face en blended.

Wie we zijn
We werken vanuit gedeelde waarden. Het ‘mens zijn’ staat altijd voorop – in wat we doen, hoe we samenwerken en hoe we onszelf organiseren. Met onze holistische blik zien we mensen als geheel, en kijken we verder dan het probleem waar iemand tegenaan loopt. Wij kijken naar het leven van mensen, het systeem waarin ze functioneren, hebben aandacht voor wat iemand bijzonder maakt en komen vanuit dit brede perspectief tot oplossingen die passen en effectief zijn.

Wij zijn een organisatie die menselijk is in de kern en dat werkt door in onze waarden:

  • Persoonlijk en betrokken
  • Gelijkwaardig samenwerken
  • Zelf denken, doen en groeien
  • Midden in de wereld staan
  • Het verschil maken

Wil je leren van en met andere lokale teams en bijdragen aan het ontwikkelen van het vak van wijkteams? Sluit je dan aan bij de Associatie Wijkteams!

Blijf op de hoogte van al het nieuws vanuit de Associatie Wijkteams door je aan te melden voor onze nieuwsbrief!

We versturen de nieuwsbrief elke twee maanden.